Träpaneler

EN TRÄPANEL MED FIBERGIPSSKIVA

En Gustafspanel tillverkas med en fibergipsskiva som skivmaterial. Det resulterar i ett panelsystem som återger en oslagbar planhet, dimensionsstabilitet och akustiska egenskaper. Framförallt ger det oss även en beklädnad med ett naturligt och äkta brandskydd med brandklass K210/A2-s1,d0 som avser allt från skivmaterialet till träfaneret och ytbehandlingen, utan några tillsatta impregneringar eller kemikalier. 

Alla bilder nedan tagna från montage som utförts av systerföretaget Truppmontage.

EN TRÄPANEL MED MASSIV KANTLIST

Detaljerna är viktiga för helhetsintrycket. För att inget skivmaterial ska vara synligt och för att intrycket ska vara just en massiv träpanel, förses skivan med en massiv trälist innan den överfanéras. Detta bidrar även till att hela konstruktionen blir mer robust och att panelerna har hög mått- och formnoggrannhet. För målade och pigmenterade paneler färgas som regel de synliga kanterna i samma färg. 

FORMSTABIL OCH SNABB INSTALLATION

Tack vare fibergipsskivan så är våra träpaneler för väggar och undertak otroligt formstabila och nästan helt resistent mot förändringar i temperatur och fuktighet. I kombination med vårt Capax installationssystem kan träpanelerna installeras sömlöst utan behov av mellanrum för att träpanelen möjligtvis ska ändra form.

Skivmaterial

Gustafs träpaneler är tillverkade av en fibergipsskiva som består av 94% återvunnet material, varav 17% är återvunna konsumentvaror.

LEED & BREEAM-poäng

Gustafs paneler innehåller inga kemikalier eller tillsatt urea-formaldehyd, dessutom är de producerade med 100% förnybar energi och består av en extremt hög andel återvunnet material.